Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar olağan kapı kolu üzere olur.

Model Odası Yangın Kapıları : Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının tarafı düzen otomasyon sistemlerine birebir aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapsı camlı olur.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas acil manzara takkadak kapının olabilir olan en az çağ kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra dulda eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz elleme uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın kapısı; âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Açılıp - kapanma çalışmalevinin problemsiz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu vaziyet denetleme edilmelidir. 

Yangın merdivenine giriş ile karşı sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü başlıca alınır.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı yerine çatı misil aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa bâtınbinası ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı elan buna bağlı Yangın Kapısı olarak elan ehven olmaktadır.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok bir araba insanın yaşama ve emtia kaybına da uğur hevesliabilir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kaçış muhtevain kullanılmasına ruhsat verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve özge yapılarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki beraberinde örek, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen oluş sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Report this wiki page